Arrangementen

Langer verblijven!
Wat is er mooier dan na de maaltijd fijn overnachten in de IJsselvallei? Geniet nog langer van de rust, duisternis en de groene omgeving! Ook de Hanzensteden Zwolle - Deventer - Zutphen - Doesburg zijn prachtige middeleeuwse steden om in rond te dwalen, te winkelen of op een terras te zitten.

Op onder andere de websites van HanzestedenSalland en Achterhoek vindt u informatie over de omgeving en wat er verder te doen is.

Wandelarrangement van Hanzestad naar IJsselhoeve
Zin in een wandelweekend? Loop dan het Hanzestedenpad van Deventer naar Zwolle. Slapen doe je aan de dijk bij Anja in B&B 't Kruushuus in Welsum (bij boeking van 2 personen € 40 p.p.p.n.), eten bij IJsselhoeve De Blankemate of Kolkenstein  (€35,= p.p.) . Onderweg vergaap je je natuurlijk aan al die prachtige IJsselhoeven!
Dag 1, vrijdag: vertrek vanaf Deventer NS, je loopt door de stad, langs de IJssel over landgoederen naar Olst (circa 25km). In Olst neem je de pont naar Welsum en loop je over de dijk naar B&B ’t Kruushuus, IJsseldijk 8, Welsum.
Dag 2, zaterdag: Welsum is bekend vanwege de Welsummer kip. Je kan hier dan ook ‘t Kippeneindje lopen, dit is een uitgezette ronde via wandelknooppunten rondom Welsum.
’s Avonds ga je eten bij een IJsselhoeve in de buurt. Bijvoorbeeld IJsselhoeve de Blankemate in Nijbroek (op ca 5 km). Bewoners van deze boerderijen ontvangen kleine groepen gasten bij hen aan tafel, ze koken een 3-gangen maaltijd, het verhaal van de boerderij wordt verteld en je krijgt een kijkje in deze bijzondere boerderijen. Kijk hier voor beschikbare datums. De fietsen van ’t Kruushuus zijn beschikbaar voor het tochtje naar het eetadres op de IJsselhoeve.
Dag 3, zondag: na een heerlijk ontbijt pak je de pont naar Olst en vervolg je het Hanzestedenpad naar Wijhe NS (ca 13 km) of Zwolle NS (ca 35 km) (of stap tussendoor op de bus bij Windesheim).

Het boekje van het Hanzestedenpad koop je bij VVV Deventer of bestel je via Wandelnet. Lokale toeristische informatie vind je op de website van Olst en Wijhe.

Aan de overkant van de IJssel ligt B&B Het Kruushuus.

Op de mountainbike door Salland!
Verken Salland op je ATB! Buitenplaats Klein Schuilenberg is de ideale uitvalsbasis. ’s Avonds schuif je aan tafel op een IJsselhoeve in de buurt.
Maar liefst drie mountainbikeroutes van circa 30 km liggen in de directe omgeving: de IJsselland route, De Oostermaet route en de Salland route. Vele single tracks voeren je door bossen, over landgoederen, zandpaden en het Overijssels kanaal.
Klein Schuilenberg bestaat naast het woonhuis, een originele Sallandse IJsselhoeve, uit een verbouwde historische schuur. In de schuur zijn er twee boerderijappartementen. Eén voor 2 personen (vanaf € 230,= vr-ma) en één voor 2-7 personen (vanaf € 330,= vr-ma). Bewoners Jacqueline en Wietse Pama vertellen u graag over de IJsselhoeve, de verbouwing en de activiteiten die zij op dit erf ontplooien.
Op één van de avonden laat je je heerlijk verwennen door de Sallandse Gastvrijheid in een nabij gelegen IJsselhoeve. Bijvoorbeeld IJsselhoeve de Riet (1,5 km loopafstand) of IJsselhoeve Hof van Duur (ca 4 km). Bewoners van deze boerderijen ontvangen kleine groepen gasten bij hen aan tafel, ze koken een 3-gangen maaltijd van zoveel mogelijk lokale producten, het verhaal van de boerderij wordt verteld en je krijgt een kijkje in deze bijzondere boerderijen (€ 35,= p.p.). Kijk hier voor beschikbare datums. 


De mooie ruime leefruimte van Klein Schuilenberg.