Groot Nijhof

Boerderij Groot Nijhof is een boerderij die in ontwikkeling is. Op de boerderij wonen Jeroen en Ursula met hun drie kinderen in het achterhuis dat in 2010 is verbouwd tot woning. Het achterhuis is circa 500 jaar oud. In het voorhuis wonen de ouders van Jeroen. Op het erf wonen dus drie generaties Beekman.

Van oorsprong was het een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen, graan en fruit. In de hoogtijdagen waren er verschillende boomgaarden met ruim 350 hoogstam fruitbomen. Met de hulp van schoolkinderen uit Doesburg hebben we in maart 2015 een deel van de boomgaard weer in ere hersteld. Dit in het kader van de boomfeestdag. In 2016 is met boomfeestdag een bosje aangeplant.

Er is volop levendigheid op en rond het erf: kippen, brandrode runderen, Schotse Hooglanders, een pony, poezen en konijnen. En dit wordt alleen nog maar meer. Schapen zullen gaan grazen in de boomgaard. Brandrode runderen, van oorsprong het oude ras dat langs de IJssel liep, zullen het erflandschap verder verfraaien. Daarmee gaan we kleinschalig op ambachtelijke wijze boeren en zullen onze gasten zoveel mogelijk van eigen erf gaan eten en mee mogen genieten van de mooie, landelijke sfeer.

Op dit moment is er op de boerderij een kindercoach praktijk gevestigd in het oude bakhuis. Kinderen en ouders ontvangen hier ondersteuning op velerlei gebied.

Wij nodigen u graag uit om te komen genieten van een heerlijke maaltijd, bestaande uit erfproducten en lokale streekproducten. De ingrediƫnten zijn zoveel mogelijk van biologische oorsprong. Heeft u een bepaald dieet of bent u ergens allergisch voor, geef het dan aan ons door. Wij kunnen hier rekening mee houden bij de bereiding van uw maaltijd.

Reserveer bij Groot Nijhof

Datums

Ursula en Jeroen Beekman

Eekstraat 12a
Doesburg 6984 AG
Telefoonnummer06-47117597

www.grootnijhof.nl

Ursula en Jeroen met hun kinderen
Aan tafel in Groot Nijhof
Op ontdekkingstocht rondom het huis