Informatie

Altijd al nieuwsgierig naar de binnenkant van een IJsselhoeve? De bewoners van 15 IJsselhoeven, gelegen langs de IJssel tussen Doesburg en Zwolle, ontvangen u  graag bij een lunch of diner op hun locatie. Uw gastvrouw/heer kookt voor u en vertelt over het leven op een IJsselhoeve van vroeger en nu. Ook mag u verder binnen en buiten kijken: de bedstee, de kelder, de deel waar de koeien op stonden, het erf met het bakhuisje, de boomgaard. Genoeg te ontdekken.

De IJsselhoeven zijn grote beeldbepalende boerderijen in de IJsselvallei, herkenbaar aan het dwarsgeplaatste voorhuis (T-vorm) met vaak meerdere grote schuren erbij. Ze zijn gebouwd in de rijke 19e eeuw door graanboeren. Zij zijn de stillen getuigen van het rijke verleden van de IJsselvallei. 

Menu
De lunch of het diner wordt met zo veel mogelijk lokale producten bereid; uit eigen moestuin, landbouwbedrijf of uit de buurt. Eet u geen vlees/vis of heeft u een allergie, geef dit dan door, dan kunnen we hier - zover mogelijk - rekening mee houden. 

De meeste gastvrouwen/-heren koken zelf de maaltijd. Soms krijgen zij hulp van een kok. Zoals de bij Stichting IJsselhoeven betrokken Eveline Vinke. Zij heeft een eigen huiskamerrestaurant in Terwolde; De Eetkeuken op 61. Elke 1e vrijdag van de maand kan je aanschuiven (info via: eveline.moria [at] gmail.com). 

Kosten
De kosten voor deelname aan Eten op IJsselhoeven bedragen € 35,- per persoon voor een 3-gangendiner en koffie/thee na. De kosten voor een (uitgebreide) lunch bedragen € 25,- per persoon. Uw gastvrouw of -heer zet ook een aantal flessen wijn (ca 2 glazen wijn p.p.) en fris/water op tafel. U betaalt contant na afloop van het diner.

Bij De Roode Hoeve en De Nijensteen is het mogelijk om apart afspraken te maken over data, programma en kosten voor grotere groepen.

Kado
Bent u op zoek naar een bijzonder kado voor een bruidspaar, afscheid van een collega of 50ste verjaardag? Denk dan eens aan een tegoedbon voor een etentje op een IJsselhoeve naar keuze. U kan het combineren met 't Noabord, twee speciaal uit IJsselklei gebakken borden, of het tafelkleed Horizont, gebaseerd op de bodemprofielen van de IJssel, voor een blijvende herinnering. Verkrijgbaar in de webwinkel van Stichting IJsselhoeven

 't Noabordkado